13 Mar 2016

Hot news: Spring came to Denmark!

Sama tomu nemůžu uvěřit, ale jaro je tu! Takže v Dánsku je taky jaro, dobrý vědět! Upřímně, nikdy jsem si nepřála, aby zima skončila co nejrychleji, jako tenhle rok. Počasí je v Dánsku už tak dost depresivní  a zima to ještě prohlubuje. Neříkám to jenom tak, je to dokázané, že Dány dost čas zasáhne taková krize pouze z toho monotónního počasí a nedostatku slunce. Ale zase mají své způsoby, jak se takové deprese zbavit, zvané "hygge", ale o tom zase někdy jindy.

I can't believe I'm saying this but spring is here! So there is a spring in Denmark after all, good to know! Honestly I've never wished for winter to end the soonest as much as this year. The Danish weather is already depressing as it is but the winter is emotionally really hard. It actually is proven that the Danes get depressed by the lack of sun but they have their own ways to beat this depression called "hygge" but about that another time.

Každopádně, dnes jsme šli na procházku a cestou jsme objevili úplné trsy rozkvétajících sněženek a dalších (nejsem biolog, jiné nepoznám). Dokonce svítilo i sluníčko a nefoukal moc vítr, že jsem najednou ucítila ten záchvěv energie, který přichází s blížícím se jarem. První věc, kterou jsem prohlásila po příchodu domů bylo, že musíme začít s jarním úklidem. To už se teda moc nepovedlo, ale jsme na cestě!

Anyway we went on a walk today and discovered the first flowers of the year! It was a beautiful sunny day almost without a wind. I suddenly felt the quiver of energy that comes with the approaching spring. First thing I said when we got home was that we have to start with spring cleaning. Well that didn't really work out but it's in progress!

Samozřejmě jsem nemohla neudělat pár fotek, tak tady jsou! Tentokrát jsme vyšplhali kousek na kopec, odkud je částečně vidět dolů na město. Byl to příjemný pocit se pro jednou koukat z vrchu (asi tak 50 metrů nad mořem), protože upřímně, takových příležitostí tu člověk moc nemá.

So of course I made a few pictures, so here they are. We climbed up on a hill from where you can partly see down on the town. It was a nice feeling to look down for once (even though we were only like 50 m above sea level) because honestly a man doesn't get that many chances to do that around here. 


A co vy, taky se těšíte na jaro?
And what about you, are you also looking forward to spring?

No comments:

Post a Comment