24 Oct 2015

Jak vaříme

Pro začátek bych se chtěla omluvit. Frekvence článků není taková, jako bych si ji představovala, hold když se Vám ke každodenní honičce se školou přidá ještě nemoc, tak to ničemu nepomáhá. V pondělí bych měla dostat smlouvu od ShineDanmark, kde jsem pracovala něco přes dva týdny jako záskok, hurá hurá! Bohužel šéf momentálně nenabízí nic pravidelného, takže můžu doufat jen v občasné uklízecí jednorázovky. Z toho důvodu jsem teď za víkend poslala už 45 emailů do různých hotelů v dosažitelné blízkosti. Snad se někdo ozve, držte palce!

A teď k tomu článku. Jsem úchyl na jídlo, kamarádi vědí, ostatní poznají. V jídle se vyžívám už odmalička, rodiče a známí mi vždycky říkali, že bych mohla dělat reklamu na jídlo (to by byl byznys!). Tak Vám teď přináším malou ukázku toho, co si tu tak vaříme. Všichni totiž mají pocit, že studentský život jsou párky a polotovary, ale my tenhle mýtus bouráme!

Dánské národní jídlo jsou takové plátky vepřového s krustičkou, brambory v celku oloupané a pažitková omáčka (více zde). V podstatě v každém místním jídle najdete pořádný kus masa, takže pro nás Čechy super. My si vaříme tak nějak po svém, někdy víc do české kuchyně, někdy i do té dánské, ale většinou něco mezi.


A teď si vychutnejte fotečky a hezký víkend!




 losos v listovém těstíčku 

 máme rádi lusky
 chicken dips
 provensálské brambory alá Růži
 nojo, i na párky došlo :D
 český chleba z mrazáku, ideál na topinky!
 žampionová omeleta alá Kuba


 bulgur
 špenátová omeleta alá Kuba
 GULÁŠ!!!


 filet z platýze, úžasná ňamka!
 burgeryyy
 kuřata tu mají takový zmutovaný
 rajčatová omáčka se slaninou a česnekem
 svíčkovááá, muhehe
 i na karbanátky jsme se zmohli
 krůtí cordon bleu :3
rýžové těstoviny po thajsku

No comments:

Post a Comment